Hofors Kommun logo, länk till startsida
Två campare påväg till stranden.

Camping

Tre kilometer väster om Hofors efter E16 hittar du Edskens camping – en fridfull oas vid vattnet och en bra utgångspunkt för att uppleva Järnriket.

Från och med maj 2024 har campingen en ny arrendator. Byzantio Invest AB driver nu både restaurangen och campingen.

Kontakta Byzantio: 0290-22 043 eller info@byzantio.se för bokning och frågor.

Förslag för dig

Tält som kräver bygglov är inte tillåtna

Husvagnar, husbilar, villavagnar, tält, spiketält och liknande kan vara bygglovspliktiga som byggnader. Konstruktioner som kräver bygglov för nybyggnad gäller de som har en varaktig konstruktion, är varaktigt placerade och är konstruerade så att människor kan uppehålla sig i dem utan att husbil/husvagn är placerade intill. Exempel på detta är så kallade spiketält eller standbytält. Det som främst är avgörande för lovplikten är om tältet har en varaktig konstruktion och är varaktigt placerad.

Förtält eller spiketält är en konstruktion som kopplas samman med en husvagn eller husbil. Konstruktionen bildar ett yttre rum utanför husvagnen eller husbilen. Det extra utrymmet som bildas används till exempel som uterum, förråd eller gästrum. Ett förtält har oftast tre väggar medan ett spiketält oftast har fyra väggar. Ett spiketält kan därför användas fristående utan husvagnen eller husbilen. Förtält är konstruerat av lättare material till exempel plast eller tyg medan spiketält är av trä. Båda kräver bygglov för nybyggnad om de uppfyller kriterierna i definitionen av byggnad.

På Edskens camping har man därför beslutat att inte tillåta dessa tält som kräver bygglov.

Plan- och bygglag (2010:900) 1 kap. 4 §
Plan- och bygglag (2010:900) 9 kap. 2 §
Plan- och byggförordning (2011:338) 6 kap. 1 §

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun