Hofors Kommun logo, länk till startsida

Lär dig att odla din egen mat

Vill du lära dig att odla grönsaker? Nu söker privatpersoner som är nyfikna på att lära sig mer om odling. Du får personlig coachning av en Odlings-PT för att lyckas med din hemmaodling oavsett om du är nybörjare eller har provat på att odla hemma tidigare. Tillsammans lär vi varandra att odla själva och ta kontrollen över vår mat!

Förslag för dig

Fördelarna med att odla sin egen mat

Nu startar ett spännande odlingsprojekt där du lär dig att odla din mat. Med projektet Odlings-PT vill vi bidra till ett hållbart samhälle genom ökad odling. Nu ger vi dig möjligheten att ta makten över din mat genom att lära dig att odla hemma.

Målet med projektet Odlings-PT är att öka odlingen lokalt i Hofors, Sandviken och Ockelbo genom att odla på redan upptagen mark, som till exempel villatomter och privata trädgårdar. Genom att odla själva; skapar vi tillsammans en större tillgänglighet av lokalodlade grönsaker vi minskar klimatpåverkan från transporter och vi blir mindre beroende av importerade varor.

Om projektet

Projektet är initierat av Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, VGS, och finansieras av Leader Gästrikebygden, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och drivs av Studiefrämjandet.

Läs mer om projektet och hur du anmäler ditt intresse på Studiefrämjandets webbplats Länk till annan webbplats.

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun