Hofors Kommun logo, länk till startsida

Digitala böcker och ljudböcker

HelGe-biblioteken erbjuder dig att låna digitala böcker

E-böcker

En e-bok är en vanlig bok där texten har överförts till elektroniskt format så att du kan läsa den direkt i din dator, surfplatta eller smartphone.

E-böcker läser man med en speciell programvara, alternativt läser via appen Biblio.

E-ljudböcker

En e-ljudbok är en ljudbok i strömmande elektroniskt format som du lyssnar på i appen Biblio, som finns till smartphone eller surfplatta. Det är även möjligt att ladda ned e-ljudböcker offline när du lyssnar på detta sätt.

Du kan även lyssna via en dators mediaspelare. För att kunna lyssna på ljudböckerna måste du vara uppkopplad mot internet. Ljudfilerna går inte att ladda ner.

Låna digitala böcker

För att låna en e-bok eller en e-ljudbok behöver du vara registrerad låntagare på biblioteket. Du laddar ned din bok genom att ange ditt lånekortsnummer, eller personnummer, samt din PIN-kod.

Lånetid för digitala lån

Lånetiden för e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar. När lånetiden gått ut försvinner lånet automatiskt. Om du ändå vill fortsätta läsa kan du låna boken en gång till.

Biblio

Till smartphone och surfplatta kan du ladda ner appen Biblio. Där får du tillgång till digitala böcker genom ditt bibliotekskort och PIN-kod. I Biblio kan du läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker.

Biblio finns på App Store och Google Play och kan laddas ned kostnadsfritt.

Om du föredrar att använda dator, så kan du lyssna och läsa direkt även i den. Du kan också använda en läsplatta.

Förslag för dig

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun