Hofors Kommun logo, länk till startsida

Att låna

På biblioteken i Hofors kan man låna böcker, ljudböcker, talböcker, film och tidskrifter. Via biblioteket får du också tillgång till digitala böcker, digitala tidskrifter, film- och musikstreaming samt ett antal databaser.

Lånekonto


Du behöver ha ett lånekonto för att få tillgång till allt biblioteket erbjuder via HelGe-biblioteken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ett lånekonto är gratis och vi ordnar det direkt på plats på biblioteket. Du behöver kunna legitimera dig för att få ett lånekonto. Vi registrerar namn, personnummer, adress, telefonnummer samt eventuell e-postadress. Dessa uppgifter, som behandlas under sekretess, behövs för vår biblioteksadministration. Därav är det även viktigt att meddela oss eventuella förändringar.

Du kan också fylla i ett formulär på HelGe-bibliotekens webbplats och bli en tillfällig användare. För att få ett fullständigt lånekonto behöver du sedan besöka ditt bibliotek och legitimera dig.

När du registrerar ett lånekonto får du också ett bibliotekskort.

PIN-kod

Du behöver en PIN-kod för att låna i våra självbetjäningsautomater och utnyttja servicemöjligheterna i vår bibliotekskatalog, till exempel:

  • Reservera och låna om
  • Se vilka böcker du har hemma
  • Se vilka reservationer du har
  • Ladda hem e-böcker
  • Lyssna på e-ljudböcker

PIN-koden får du vid ett personligt besök på biblioteket. Ta med legitimation. Samma PIN-kod används på alla bibliotek inom HelGe-samarbetet.

Meddelanden från biblioteket

Du kan få meddelande om inkomna reservationer som finns att hämta via antingen SMS, e-post eller post.

Du kan även få en övertidsvarning. Då meddelar vi via SMS eller e-post att lånetiden håller på att gå ut.

Biblioteket skickar även ut påminnelser om dina lån inte lämnas tillbaka i tid. Dessa påminnesler skickas via e-post eller post.

Meddela biblioteket på vilket sätt du önskar få dina meddelanden eller gör själv dina inställningar i bibliotekskatalogen.

Bibliotekskortet - en värdehandling

Bibliotekskortet är en personlig värdehandling. Du är själv ansvarig för allt som lånats på kortet tills lånen har avregistrerats. Låna inte ut kortet till andra. Om du förlorat ditt bibliotekskort, spärra det omedelbart. Vårdnadshavare ansvarar för barns lånekonto och bibliotekskort.

Om du inte följer lånereglerna eller har en skuld som överstiger 100 kr spärras ditt kort och konto. Då kan du inte låna något förrän spärren är hävd.

Förslag för dig

Biblio

Digitala böcker och ljudböcker

Cineasterna

Streama film via Cineasterna

Naxos

Streama musik via Naxos

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun