Hofors Kommun logo, länk till startsida

Databaser

Bibliotekets databaser


I bibliotekets databaser kan du hitta fakta och information inom flera olika ämnesområden. För att logga in i databaser hemifrån behöver du ditt lånekortsnummer och PIN-kod.

Alex författarlexikon

Innehåller presentationer av alla typer av skönlitterära författare från hela världen.

Arkiv digital (AD Online)

Databasen innehåller svenska kyrkböcker och bouppteckningar fram till 1930/40, mantalslängder, militära rullor m.m. Allt material är skannat i färg. Här finns även folkräkningen 1950 och Census (folkräkning) från USA 1940. Eftersom det krävs abonnemang för att använda Arkiv digital, behöver du komma till biblioteket i Hofors för att kunna använda tjänsten. Kontakta personalen för att boka dator och bli inloggad.

Global Grant

Databas över fonder och stipendier. Sök direkt passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp för att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna.

Skogsfinsk bibliografi

Referenser till böcker, artiklar och annat material om den skogsfinska befolkningen i Sverige och de norska gränstrakterna. Inloggning behövs ej.

Trafiko

Nu kan du plugga körkortsteori gratis med Trafiko Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på biblioteket. Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Förslag för dig

Trafiko

Trafiko - gratis körkortsteori på biblioteket

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun