english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Avdelning IT-torg

Databaser

Bibliotekets databaser

I bibliotekets databaser kan du hitta fakta och information inom flera olika ämnesområden. Biblioteket har även databaser med artiklar från tidningar och tidskrifter. För att logga in i databaser hemifrån behöver du ditt lånekortsnummer och PIN-kod.

Alex författarlexikon

Innehåller presentationer av alla typer av skönlitterära författare från hela världen.

Global Grant

Databas över fonder och stipendier. Sök direkt passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp för att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna.

Pressreader

Databas som ger tillgång till över 7000 nationella och internationella tidningar samt tidskrifter från fler än 120 länder på över 60 språ. Tidningarna finns i fulltext, med komplett bildmaterial. För att kunna läsa via Pressreader behöver du logga in med lånekortsnummer och PIN-kod på helgebiblioteken.se och sedan gå in under E-biblioteket/Tidningsrummet. Först när du är inloggad på Helgebibliotekens sida är länken till Pressreader synlig.

Skogsfinsk bibliografi

Referenser till böcker, artiklar och annat material om den skogsfinska befolkningen i Sverige och de norska gränstrakterna. Inloggning behövs ej.

Arkiv digital (AD Online)

Databasen innehåller svenska kyrkböcker och bouppteckningar fram till 1930/40, mantalslängder, militära rullor m.m. Allt material är skannat i färg. Här finns även folkräkningen 1950 och Census (folkräkning) från USA 1940. Eftersom det krävs abonnemang för att använda Arkiv digital, behöver du komma till biblioteket i Hofors för att kunna använda tjänsten. Kontakta personalen för att boka dator och bli inloggad.