Hofors Kommun logo, länk till startsidaHofors kommun

Barn och unga

På bibliotekets nedre plan finns avdelningen för barn och unga. Ett helt plan med böcker för alla åldrar, läsplatser, filmrum och skaparverkstad.

För att lättare hitta de böcker just du söker har vi delat in avdelningen i bilderbok, barn, ungdom och unga vuxna.

50 böcker du inte får missa

Att läsa tillsammans är både roligt och mysigt. Dessutom lär sig barnet nya ord fortare samtidigt som barnet utvecklar sin fantasi.

När barn och föräldrar har läst 25 böcker är ni välkomna till biblioteket för att hämta en bokpresent. Och när alla böcker från listan är lästa får barnet ytterligare en bokpresent.

Missa inte dessa böcker - 50 böcker att läsa tillsammans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bokslukarsällskapet

Bokslukarsällskapet är en podd och en hemlig sammanslutning av barn i åldern 9-13 år som pratar om och beskyddar nyutkomna böcker.

Barnens bibliotek

Barnens bibliotek är en plats på nätet för barn och unga. Här hittar du en massa boktips, info om författare och böcker, pyssel- och skrivtips och roliga tävlingar!

Ponton

Ponton är en tidsskrift för unga som skapar. Dit kan alla mellan 14 och 21 år skicka poesi och prosa, målningar och teckningar, serier och foton för publicering i tidskriften.

Till föräldrar

Genom att prata, sjunga, berätta och läsa högt för ditt barn, stimulerar du ditt barns språkutveckling. På biblioteket finns flera olika medier som du kan låna. Böcker för barn i alla åldrar, ljudböcker, CD-skivor med rim och ramsor, musik, DVD-filmer, tidningar och tidskrifter.

Alla nyfödda barn i Hofors kommun får en bokgåva. Det är BVC-sköterskorna som delar ut ett presentkort till dig som nybliven förälder. Presentkortet tar du med dig till biblioteket och i utbyte får du en bok.