Hofors Kommun logo, länk till startsida

Hoforsjuryn

Succén är tillbaka - Hoforsjuryn 2024!

· Älskar du att läsa?
· Längtar du efter att diskutera litteratur och läsning med andra?
· Vill du utmana dig själv och läsa böcker du kanske inte själv hade valt?
· Vill du vara med och utmana Sveriges radios lyssnarjury genom att läsa, diskutera och avgöra vilken bok du tycker förtjänar Sveriges radios romanpris 2024?

Då ska du vara med i bokcirkeln Hoforsjuryn 2024!

Hoforsjuryn är en spännande bokcirkel där vi tillsammans läser och diskuterar de fyra romaner som nomineras till Sveriges radios romanpris 2024.

Böckerna presenteras den 10 januari 2024 på SR P1-kultur och då får ni ett meddelande om vilken bok vi börjar läsa. Vi läser parallellt med romanprisjuryn och träffas var tredje vecka för att diskutera boken vi läst. Vi avslutar med ett extra festligt cirkeltillfälle i slutet av april, då vi röstar fram Hoforsjuryns vinnare samt lyssnar på avslöjandet av årets pristagare.

Själva bokcirkeln är kostnadsfri, men en kostnad för litteraturen tillkommer. Om boken finns tillgänglig kan du använda valfri streaming eller e-tjänst via din telefon. Om du har någon form av funktionsvariation som gör att du har svårt att läsa kan biblioteket hjälpa dig att få lyssningstjänsten Legimus gratis i din telefon. Där finns de flesta titlar inlästa.

Du kan välja att cirkla kvällstid eller dagtid.

Hoforsjuryn är ett samarbete mellan Hofors bibliotek och ABF.

Plats: Hofors bibliotek
Cirkelledare: UllaCarin Lindström Ahlén
Uppstart kvällstid: Onsdag 31 januari kl. 18-19.30
Uppstart dagtid: Torsdag 1/2 kl. 14-15.30

Anmälan: Du anmäler dig digitalt på ABF:s hemsida www.abf.se/hofors Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via telefon 0290-76 50 64. Anmälan senast 9/1.

Vid frågor: Kontakta biblioteket och UllaCarin Lindström Ahlén, e-post: ulla-carin.lindstrom.ahlen@hofors.se, mobil: 076-1066055.

Förslag för dig

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun