Hofors Kommun logo, länk till startsida

Information om Covid-19

Smittspridningen av covid -19 har under hösten 2023 ökat

Förslag för dig

Då smittspridningen av covid -19 under hösten 2023 har ökat, ligger den ändå på en relativt låg nivå.

  • För personer med ökad risk för allvarlig sjukdom är det viktigt att vaccinera sig mot både covid -19 och influensa enligt gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.
  • Personer under 65 år, som tidigare har vaccinerat sig och som inte tillhör någon riskgrupp, har låg risk att drabbas av allvarlig sjukdom till följd av covid -19 och omfattas därför inte av rekommendationen.
  • För att begränsa smittan är det bra om du vid förkylningssymptom, stannar hemma och undviker nära kontakt med andra och speciellt undviker att besöka anhöriga på äldreboende. Läs mer på 1177 vårdguiden. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Region Gävleborgs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du information om vaccination i Gävleborg, boka vaccinationstid och svar på vanliga frågor.

Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vad som gäller just nu.

Om du är orolig och behöver prata med någon har 1177 Vårdguiden sammanställt en mängd föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd på nätet och på telefon.

Kontakt Information om Covid -19

Artikeln uppdaterades senast:

Kontakt Information om Covid -19

Aktuellt i Hofors kommun