Hållplatser och väntetider
Förslag för dig
Hållplatser
Skolskjutstrafiken använder hållplatser/uppsamlingsplatser. Där det finns en hållplats för linjetrafik ska den användas. Övriga uppsamlingsplatser beslutas av kommunens skolskjutssamordnare i samråd med berörd skolskjutsentreprenör.
- Vårdnadshavare ska vid behov följa sitt/sina barn till hållplatsen.
- Skolskjutsen väntar inte på elev som inte finns vid hållplatsen på utsatt tid.
- Om elev missat sin skolskjuts är det vårdnadshavarens ansvar att se till att eleven kommer till skolan.
- Eleven ska åka med den skjuts han/hon blir anvisad och påstigning/avstigning ska ske på beslutade hållplatser.
Väntetider och färdtider
Med väntetid menas tid mellan skolskjutsens ankomsttid och skolans starttid respektive mellan skolans sluttid och skolskjutsens avgångstid. Samordning gör att väntetider förekommer.
Sammanlagt bör väntetiden per vecka genomsnittligt inte överstiga
- 60 minuter per skoldag för elever i förskoleklass – åk 6, dvs 5 timmar per vecka
- 90 minuter per skoldag för elever i åk 7 – 9, dvs 7,5 timmar per vecka
Skolskjutsen går i anslutning till skoltid (håltimme räknas som skoltid). Resa till/från fritidshem är vårdnadshavarens ansvar.
Med färdtid menas restid mellan påstigningsplats och avstigningsplats. Färdtiden bör inte överstiga 60 minuter för elever i förskoleklass - årskurs 6 och 90 minuter för elever i årskurs 7 - 9.
Försening och inställd skoltur
Vid försening ska elev invänta skjutsen på hållplatsen 20 minuter, om väderleken så medger.
För att skolskjutsfordon ska kunna trafikera en väg krävs att vägen är farbar ur trafiksäkerhetssynpunkt, plogad och sandad. Skoltur kan ställas in efter beslut av transportören/föraren efter dennes bedömning av säkerhetsriskerna.
Om skolskjutsen ställs in ansvarar vårdnadshavare för att eleven kommer till skolan.
Kontakt
Kontakt Hofors kommun
Artikeln uppdaterades senast:
Aktuellt i Hofors kommun
-
Kommunfullmäktige 10 december
På kommunfullmäktige beslutades bland annat att två avdelningar (Solen och Månen) på Persfallets förskola kommer att stängas permanent från 1 juli 2025.Kommunfullmäktige beslutade även om ett antal taxor samt val av ledamöter i olika nämnder för resterande mandatperiod.Ett nytt reglemente för Socialnämndens antogs. Ett reglemente reglerar vad socialnämndens uppdrag och ansvarsområde är. -
Pilotprojekt för investeringar i robusta offentliga måltider och dricksvattenförsörjning
Livsmedelsverket genomför ett pilotprojekt för att testa hur myndigheten kan arbeta för att stötta kommuners och regioners arbete med att stärka beredskapen inom offentliga måltider och dricksvattenförsörjning. 37 kommuner och regioner får ta del av bidrag inom ramen för projektet. Över 240 sökte bidraget och Hofors kommun är en av de 37 som får ta del av bidraget om 500 000 kr. -
Kommunhusets reception har ändrade öppettider under klämdagarna i jul
Vi närmar oss jul och vill därför informera om att kommunhusets reception har öppet enligt följande:- 23 december: kl. 09.00–11.00
- 27 december: kl. 09.00–11.00
- 30 december: kl. 09.00–11.00
-
Hofors kommun rustar för digitala prov
Sedan 1962 har man genomfört nationella prov i grundskolan. Att proven nu ska digitaliseras innebär stora utmaningar för kommunerna och har av Skolverket beskrivits som ett av de största IT-projektet någonsin i Sverige.