Vistelsetider
Förslag för dig
Vistelsetider i förskolan
Vistelsetiden avgörs av vårdnadshavares behov. Normalt är det vårdnadshavarens arbetstid eller studier, med hänsyn till förflyttningstid eller dygnsvila, som styr hur länge barnet får vistas på förskolan.
För barn med arbetslösa vårdnadshavare eller vårdnadshavare som är föräldralediga för ett syskon, är vistelsetiden normalt 15 timmar/vecka.
Semester
Vid vårdnadshavares semester, anses det normalt att barnet inte har behov av förskola. (Skollagen 2010:800, 8 kap, 5 §).
Barn har rätt till vila, rekreation och att få tillbringa tid med de viktigaste vuxna i sitt liv – sina vårdnadshavare. (Barnkonventionen artikel 31)
Sjukdom
Vid vårdnadshavares längre sjukdom görs en överenskommelse mellan vårdnadshavare och rektor om vistelsetid. Det är barnets behov som avgör vistelsetiden.
Kontakt
Kontakt Hofors kommun
Artikeln uppdaterades senast:
Aktuellt i Hofors kommun
-
Kommunfullmäktige sammanträder den 12:e december
Klockan 17:30 den 12:e december sammanträder Kommunfullmäktige i Torsåkers Bygdegård. Fullmäktige kommer då att behandla bland annat revidering av kommunens lokala ordningsföreskrifter, taxa enligt lagen om sprängämneskursorer och motion om äldrekurator. Sammanträdet är öppet för allmänheten, varmt välkomna! -
Ung Nu Gävleborg
Ung Nu Gävleborg(UNG) är ett projekt som riktar sig till ungdomar som varken arbetar eller studerar och som är mellan 16 och 29 år.
Målet är att 300 ungdomar i regionen ska delta i insatser för att återgå till studier, få ett arbete eller närma sig arbetsmarknaden. -
3D-kartor förenklar samhällsbyggandet
Nya möjligheter tack vare visualiseringsmöjligheter med 3D och högkvalitativa bilder och höjddata som samlas in via drönare. Sandviken, Hofors och Ockelbo kommun ligger långt fram i utvecklingen. -
Finlands självständighetsdag uppmärksammas
Hofors kommun uppmärksammar Finlands självständighetsdag på grund av att Sverige och Hofors har en lång historisk anknytning till Finland. Det har under en lång tid flyttat många människor hit från Finland. Dessa personer är en stor del av Hofors historia och det finska språket och kulturen är en del av Hofors kulturarv.Hoforsin kunta huomioi Suomen itsenäisyyspäivän vieton, koska Ruotsilla ja Hoforsilla on pitkän ajan historiallinen yhteys Suomeen. Aikojen kuluessa ovat monet ihmiset muuttaneet Suomesta Ruotsiin. Nämä ihmiset ovat merkittävältä osaltaan vaikuttaneet Hoforsin historiaan ja Suomen kieli ja kulttuuri on osa Hoforsin kulttuuriperintöä.