Hofors Kommun logo, länk till startsida


Hofors har länets näst bästa tillväxt

I årets upplaga av Bästa Tillväxt, som utses av kreditupplysningsföretaget Syna,
ligger Hofors kommun på topp två i Gävleborgs län.

Hofors näst bäst i undersökning i länet.

Utmärkelsen Bästa Tillväxt delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna sedan 2007. Priset premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.
Utmärkelsen går till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.
I år kommer Hofors kommun på en andra plats i Gävleborgs län och i fjol toppade kommunen listan.
- Att ligga högt två år i rad i Bästa Tillväxt är naturligtvis glädjande. Det här visar att tillväxten i Hofors kommun mår bra trots att det varit tuffa år, jag tänker på med pandemi, krig i världen och höga drivmedels- och elpriser. Tyvärr ser vi inte slutet på detta än, men jag hoppas och tror att våra företag klarar sig igenom detta, säger Kjell Johansson, vd på Entré Hofors.
- Mycket glädjande att företagen i Hofors kommun klarar sig överlag bra även under tuffa år och har lyckats skapa en tillväxt som är så viktig för såväl Hofors kommun som för näringslivet. Detta tack vare hårt arbetande och engagerande företagare i Hofors kommun. Det visar att det finns goda möjligheter till företagandet och tillväxt i kommunen, säger Kenneth Axling, kommunstyrelsens ordförande.

I Hofors kommun finns i år 19 företag som utmärker sig genom att uppfylla de tre kriterier som Syna tittar på. Dessa företag är;
Alexander Westlunds Entreprenad AB
Anders Westlunds Entreprenad AB
BS Entreprenad AB
CTub AB
Enerco GR AB
Gustaf Holmstedt AB
Hofica Livs AB
Jari Haaranen Byggteknik AB
Juhlins Maskiner AB
Kickis Blomster i Hofors AB
Lindroths Åkeri i Torsåker AB
M. Marklunds Betongprodukter AB
Muller2 Design och Bygg AB
Per&Millas städ och allservice AB
RH Fastigheter AB
Ronycon AB
Scanarc Plasma Technologies AB
StjärnDistribution AB
Stoffes Lack AB