english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Hofors klättrar i företagsranking

Svenskt Näringsliv har presenterat resultatet av årets ranking.
Glädjande klättrar Hofors 33 placeringar.

Hofors klättrar

Tidigare i år presenterade Svenskt Näringsliv enkätresultaten från sin årliga undersökning som tar tempen på landets företagsklimat.
Det samlade omdömet för Hofors kommun var 3,6 på en sexgradig skala.
Onsdag 28 september presenterades rankingresultatet och Hofors klättrar i år 33 placeringar från fjolåret och hamnar på plats 165 av landets 290 kommuner.

– Efter tre års tapp klättrar Hofors igen och man klättrar många placeringar. Det är bra jobbat av Hofors, men det finns såklart mycket arbete kvar att göra. Något som kommer fram i resultatet är att Hofors måste fortsätta arbeta med kommunpolitikers och tjänstmännens attityder till företagare. Här gäller det att kroka arm tillsammans med företagen och göra ett gemensamt arbete för att växa, utvecklas och leva vidare. Andra tips att jobba vidare med i Hofors är bemötande och service, brott och otrygghet samt underlätta arbetet för befintliga företag, säger Lotta Petterson, Svenskt Näringslivs regionchef i Gävleborg.

Av Gävleborgs läns tio kommuner hamnar Hofors på en tredje plats, efter Ovanåker och Ockelbo.
– Hatten av för Ockelbo som gör en enorm klättring, men vi är såklart redo att ta upp kampen om förstaplatsen. Som alltid är det viktigt att analysera resultaten av enkätsvaren och arbeta fortsatt framåt, säger Kjell Johansson, vd, Entré Hofors.

– Att Hofors kommun klättrar i rankingen är mycket glädjande, det visar att vi är på rätt spår igen efter några år av tappade placeringar. Kommunledningen har jobbat hårt med företagskontakter och besökt många företag i kommunen det senaste året och det är också ett arbete vi kommer att fortsätta med, säger Kenneth Axling, kommunstyrelsens ordförande.

Mer om årets rankingresultat kan du läsa på Företagsklimats hemsida.