Hofors Kommun logo, länk till startsida


Hofors kommun

Växthuset populärt för studiebesök

Här kan du läsa om vilka som gjort studiebesök i vårt växthus under veckan.

Intresset av Haga Trädgårdar/växthuset sträcker sig långt utanför kommunens gränser

Vi är så glada att det är många som vill komma till vårt växthus på studiebesök för att ta del av vår verksamhet, grön rehab, forskning, odling med mera.

Den här veckan har vi haft tre studiebesök:

I onsdags kom riksdagspolitikern Ander W. Jonsson med representanter från våra kommunala politiker. Gruppen träffade Patrick Olsson (från forskning och utveckling Framtid Haga) och fick information om forskningen i växthuset. Därefter träffade de personalen vid växthuset och fick information om grön rehab och hur vi arbetar och vill utveckla det.

Samma dag kom även Samhällsbyggarna för en guidad tur i växthus och park. De var fascinerade av att ett före detta bostadsområde hade blivit en vacker park och framför allt att vi har börjat skapa en rehabträdgård för vår verksamhet men även en park som allmänheten kan nyttja.

På torsdagen kom personal från Magelungen på besök. Magelungen är en skola i Gävle (med upptagningsområde hela länet) som arbetar med ungdomar som behöver extra stöd i sitt skolarbete. De var intresserade av att lära sig om hur vi arbetar med deltagare i växthuset och i grön rehab för att sedan kunna implementera vissa delar av den gröna delen i sin egen verksamhet.