Hofors Kommun logo, länk till startsida


Svenskt Näringslivs logotyp

Länets bästa företagsklimat finns i Hofors

Under tisdagsmorgonen presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av den årliga rankingen av företagsklimatet i Sverige. För Hofors kommuns del är resultatet än en gång positivt och man behåller sin plats som länsetta då man klättrat 25 platser från förra året och hamnar nu på plats 91 av landets 290 kommuner.

Hofors har länets bästa företagsklimat

I maj presenterades resultatet av Svenskt Näringslivs enkätundersökning och det sammanfattande omdömet för Hofors har aldrig varit så högt som i år. 3.97 var det samlade omdömet för företagsklimatet i Hofors kommun, vilket gjorde att man hamnade i den så kallade 4.0-klubben tillsammans med 37 andra kommuner i landet. Det är en ökning från fjolårets 3.91 och 2016 låg omdömet på 3.52.

Under tisdagsmorgonen presenterade resultatet av årets ranking och Hofors hamnar på plats 91 av landets 290 kommuner. I fjol hamnade Hofors på plats 116 och har alltså klättrat 25 antal platser. I och med klättringen till plats 91 innebär det att Hofors behåller sin plats som länsetta samtidigt som Ljusdal är årets klättrare.

- Vilket arbete Hofors har gjort för att förbättra företagsklimatet sedan ett antal år tillbaka! Kommunen har nu tagit sig förbi 100-strecket av landets 290 kommuner och visat att ”trägen vinner” i ett kontinuerligt arbete för att förbättra företagsklimatet, säger Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv i Gävleborg.