Hofors Kommun logo, länk till startsida


Vintermorgon vid sjö med snö och gul himmel

Samtidigt i Hofors

Just nu kan man se kortrare trailers samt information i tv-tablåer om den dokumentär som spelats in i Hofors kommun under sommaren och hösten.
Dokumentären går under namnet Samtidigt i Hofors och enligt Sveriges Televison kommer vi att få följa bland annat handlare, hårdrockare, eldsjälar och frisörer.

Dokumentär om Hofors har premiär i januari

Katarina Borbos, medarbetare på Entré Hofors och torsåkersbo, är en av de personer som produktionsteamet har valt att följa under sommaren och hösten.

Kan du berätta mer om dokumentären?
- Nej, jag vet egentligen lika lite som någon annan. Jag är en av personerna som teamet har följt och de har följt mig både i vardagen och på jobbet. Förutom mig så är det frisörer, revykillar, hårdrockare, handlare och många fler som dom har filmat. Men hur resultatet blir i programmet har ingen fått veta, det får vi se när det sänds i januari.

När blev du kontaktad för att vara med?
- Det var under förra året då man filmade ett pilotavsnitt. Sen var det i år under försommaren då de var här och filmade.

Hur har man valt ut alla karaktärer som är med i dokumentären.
- Jag vet inte riktigt, men jag tror att de kanske har valt personer de tycker är intressanta på något vis.

Vad tror du att tittarna kan förvänta sig av dokumentären?
- Jag kan bara prata för mig själv och mig kommer dom nog att visa upp som en person som älskar musiken och familjen. Sen kommer de också att visa mitt arbete med Höstkalaset i Hofors centrum – från idé till genomförande.

Hur känns det inför premiären?
- Jättespännande, det har varit otroligt roligt att få vara en del i en sådan här produktion och ha möjlighet att lyfta fram hela kommunen.