Hofors Kommun logo, länk till startsida


Ax fyllda med frost i morgonsol

”Med kärlek från Hofors gör succé, det är ett fantastiskt engagemang från medborgarna”.

Den 12 december startade radioprogrammet Musikhjälpen sina livesändningar från Örebro. Vid samma tidpunkt hade den digitala insamlingsbössan Med kärlek från Hofors samlat in drygt 285 000 kronor. Under onsdagen nådde insamlingen 330 000 kronor och när "tävlingen" för bössorna stängde söndag 18 december klockan 20 låg Hofors i topp med drygt 1,2 miljoner insamlade kronor.
- Jag är otroligt imponerad över Marita Söderström som startat insamlingsbössan och hur hon har fått en hel kommun att engagera sig i detta, säger Mimmi Abramsson, kommunchef.

Maritas insamling till Musikhjälpen gör succé

Föreningar, företag, personalgrupper och privatpersoner.
Den digitala insamlingsbössan Med kärlek från Hofors som startades av Marita Söderström har utan tvekan gjort succé och var den insamlingsbössa som samlade in mest i hela landet med sina drygt 1,2 miljoner kronor.
- Från Hofors kommuns håll bidrog vi också till denna insamlingsbössa även om vi som kommun inte kan ge ett ekonomiskt bidrag. Bland annat att såg vi till att de killar som antagit utmaningen att cykla till Örebro fick med sig lite av varje på resan, säger Mimmi Abramsson, kommunchef.
Måndag den 19 december överraskade kommunledningen Marita Söderström på sitt arbete på Lillåskolan för att lämna över en present och visa sin uppskattning för det arbete hon har gjort med att samla hoforsborna i detta arrangemang.