Hofors Kommun logo, länk till startsida


Bild på godis med Hofors kommuns platsvarumärke

Maritas insamling samlar hoforsborna

Med kärlek från Hofors.
Det är namnet på insamlingsbössan Marita Söderström startade för knappa fyra veckor sedan via Musikhjälpen.
- Jag hade aldrig kunnat drömma om denna respons från hoforsborna. De är helt fantastiska. Vi har samlat ihop nästan 60 000 på de här veckorna.

Marita startade insamling till Musikhjälpen - Hofors i topp

Runt om i Sverige har man startat digitala insamlingsbössor via Musikhjälpen. I år är temat Barn i krig har rätt att gå i skolan.
- Jag har haft insamlingsbössor igång tidigare år, men i år tänkte jag att det var dags att göra något större, säger Marita Söderström från Hofors.
För knappa fyra veckor sedan startade hon bössan med namnet Med kärlek från Hofors och responsen från hoforsborna blev långt större än vad Marita kunnat tänka sig.
- Jag satt ett mål på att samla in 10 000 kronor och kanske få 1 000 gillare för Facebook-gruppen. Idag den 24 november har vi samlat in 60 000 kronor och är över 2 500 som gillar Facebook-gruppen. Det är helt otroligt, våran insamling leder topplistan i Sverige just nu.

Företag, föreningar och privatpersoner har skänkt pengar till insamlingsbössan och Marita påpekar att alla bidrag är välkomna, stora som små.
- Jag vill att alla ska känna att alla bidrag är lika viktiga, det här är något vi gör tillsammans. Nu sätter vi Hofors på kartan för en fin sak.

Har du något drömmål? - Just nu ligger vi etta, men när Musikhjälpen kommer att sändas i mitten av december tror jag att det blir tufft att hålla oss kvar, det är då dom stora insamlingarna börjar. Men om man får hoppas – topp tio i Sverige.

Fotnot: Den här intervjun gjordes med Marita Söderström torsdag 24 november. Måndag den 28 november hade insamlingen passerat 100 000 kronor och Facebook-gruppen har över 3 000 följare.