Hofors Kommun logo, länk till startsida


Katarina Petersson är Årets landsbyggare-attityd

Hofors kommun hade tre finalister när Årets landsbyggare skulle koras för första gången.
Katarina Petersson utsågs till vinnare i sin kategori -Attityd.

Katarina är Årets landsbyggare-attityd

Priset Årets Landsbyggare delas ut till någon eller några som har bidragit till att skapa en levande landsbygd och som driver utvecklingen framåt i Gästrikebygden. I år är första gången som priset delas ut och Leader Gästrikebygden uppmärksammar landsbygdens eldsjälar och entreprenörer på detta sätt. Av tolv finalister har vinnarna utsetts i fyra kategorier. Nomineringsprocessen har varit öppen för alla och en jury från Leader Gästrikebygdens styrelse har utsett finalister och nu vinnarna.
- Landsbyggare är alla drivna eldsjälar och entreprenörer som vågar ta steget och som inspirera andra att förverkliga sina idéer på vår landsbygd, säger Helene Göthe-Lorenz, projektledare. Att låta drivkraften och passionen styra och att dela den med andra! Det är att vara Landsbyggare.

Från Hofors kommun fanns tre finalister med. Eira Hedlund, Torsåkers Blommor, Hofors Bangolfklubb samt Katarina Petersson.
Katarina vann sin katergori Årets landsbyggare-attityd med motiveringen;

”Katarina Petersson brinner för landsbygdsfrågor. – Det ska vara möjligt att leva rikt på landsbygden! säger hon. Där Katarina ser ett behov, utvecklas det till en möjlighet. Hon engagera sig tillsammans med andra i bygden. Katarina är ordförande och Festivalgeneral för Torsåkers Bluegrassfestival. Hela byn är engagerad genom föreningen Torsåkers IF, många lokala företag och ännu fler ideella krafter. Hon har gjort verklighet av Bredband i Torsåker och i byar omkring. Katarina sjunger och spelar i Berglundz Svänggäng och har alltid en hjälpande hand oavsett vad det gäller. Med sin medverkan dokumentärserien Samtidigt i Hofors 2017 satte Katarina Torsåker på kartan. I arbetet på Entré Hofors är frågor om besöksnäring och kommunikation Katarinas fokus.