Hofors Kommun logo, länk till startsida


Hockeymatch i Hofors ishall

Planeringen för sommarens hockeycamper i full gång

I sommar blir det tre veckor med Hofors Hockey Camp och redan nu kan man presentera starka tränarnamn, såväl ryska och kanadensiska som lokala där man bland annat nämner Mikael Holmqvist.
- Klart är också att vi har konståkningsklubbar från Stockholm som kommer hit på lägerveckor. Totalt kan vi ha lägerverksamhet i åtta veckor och de åtta veckorna är snart fullbokade, säger Rolf Larsson, fritidschef.

Hofors Hockey Camp

Under tre somrar har Hofors huserat hockeytalanger från hela Sverige i form av ett samarbete med Prospect Camp, men i år satsar man på tre helt egna hockeycamper.
- Vi är jätteglada att Johan Kämpe kommer att vara rektor för de tre veckorna. Han har tidigare, bland annat, varit rektor på Furudals hockeyskola så han har otroligt värdefull erfarenhet av sådant här, säger Rolf Larsson.
Tre en-veckorscamper planeras och man räknar med att kunna ha 100 ungdomar med på varje vecka.
- Lägg till att i snitt följer det med två personer per barn som är i Hofors hela veckan så det blir ett uppsving för många verksamheter och näringar i kommunen, säger Lars-Göran Söderström som arbetar på fritidsenheten i Hofors kommun.

Förutom hockey så har flertalet konståkningsklubbar visat intresse för att lägga sina träningsläger i Hofors ishall under sommaren 2017.
- Det var populärt redan förra året och verkar bli än mer populärt i år så det gäller att vara ute i tid om man vill ha läger i Hofors och vi tycker så klart att det är jätteroligt att vi fått ett sådant bra rykte så många kommer hit, säger Rolf Larsson.