Hofors Kommun logo, länk till startsida
Fjäril sitter på blomma.

Pollineringsveckan 18-26 maj

Häng på så lyfter vi pollinatörernas viktiga arbete tillsammans! Här kan du läsa om vilka aktiviteter som finns i Hagaparken under veckan.

Förslag för dig

  • "Insektslandet" kommer till Hagaparken lördag 25 maj kl 11-14

”Kom och bygg bihotell med oss på Insektslandet!"

"Insektslandet" är en förening i Årsunda som jobbar med att förbättra villkoren för småkryp. De arbetar med att skapa nya boplatser, planterar växter och jobbar för att fler ska upptäcka insekternas spännande värld.

Vill du bygga ditt eget bihotell och ta med hem, prova insektsbingo eller klä ut dig till en nyckelpiga? Då kan du träffa Insektslandet på Pollineringsveckan. De har också med sig spännande bilderböcker om småkryp som hjälper dig att kliva in i småkrypens äventyr.

  • Fotoutställning hela veckan med Barbro Risbergs fjärilsbilder


  • Tipspromenad hela veckan

  • Föreläsningar

- Inspirationsföredrag för en rikare och pollinatörsfylld trädgård - Jenny Olsson, 21 maj

https://www.studieframjandet.se/gavleborgs-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2024/maj/inspiationsforedrag-for-en-rikare-och-pollinatorsfylld-tradgard/ Länk till annan webbplats.

- Föreläsning om pollinerande insekter - Barbro Risberg, 23 maj

https://www.studieframjandet.se/gavleborgs-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2024/maj/forelasning-om-pollinerande-insekter---med-barbro-risberg/ Länk till annan webbplats.

Vad är fjärilsparksprojektet?

Haga fjärilspark i Hofors är ett LONA-projekt som beviljades 500 tkr i medel under 2022 och kommer att pågå till och med 2025. Projektet syftar till att fungera som en livsmiljö för pollinerande insekter och stärka grönstruktur och den biologiska mångfalden i Hofors. Parken ska erbjuda en rofylld, lärande och pedagogisk plats att vistas i samt fungera som ett instrument för integration. Under 2023 genomfördes flera åtgärder i parken och arbetet fortsätter under 2024. Fokus för 2024 är plantering av perenner, träd och buskar. För mer information om projektet: https://www.hofors.se/boende--miljo/haga-tradgardar/haga-fjarilspark.html Länk till annan webbplats.

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun