english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Munskydd och handsprit till kommunens invånare

Sedan ett par veckor tillbaka har resenärer med kollektivtrafik från Torsåker och Hofors mötts av personer som delar ut påsar med munskydd och handsprit tillsammans med en uppmaning om att hålla i och hålla ut.
Nu gör Hofors kommun ytterligare två insatser där kommunens invånare och eventuella genomresande erbjuds samma sak.

Påsar till invånare

Helgen vecka 8, 27-28 februari, kommer representanter från Hofors kommun att finnas på plats i Hagaparken för att dela ut påsar med handsprit och munskydd till genomresande.
- En av de största anledningarna till att vi gör det här är för att skydda våra medborgare. Vi vet att det är många fjällturistser som stannar i Hofors den här helgen och kan vi då uppmana till att använda munskydd och handsprit vid ett eventuellt stopp i Hofors, så kanske vi har bidragit till att minska smittspridningen något. Alla insatser är viktiga just nu, säger Jonatan Alamo Block, kommunchef, som kommer att finnas på plats i Hagaparken mellan 10 och 14 lördag och söndag.

Redan torsdag 25 februari har medborgare i Hofors kommun möjlighet att få en påse med samma innehåll som genomresande.
- Vi kommer att ha personer på plats i Hofors och Torsåker torsdag och fredag och dela ut påsar till de som vill ha. Men det här är egentligen en liten insats i det stora hela. Det gäller att vi alla håller oss uppdaterade och följer de restriktioner som finns, det är allas vårt ansvar att bromsa smittspridningen, säger Alamo Block.

Här kommer det att finnas personer på plats att dela ut påsar:

Hofors
Torsdag och fredag(25-26 februari)
Tågstationen, kl 7-9
Busstationen centrum, kl 7-16:30
Torget i centrum, kl 8:30-16:30
Entrén gallerian kl 8:30-16:30.

Från och med vecka 10 kommer det att finnas personer på plats vid vissa tidpunkter för att dela ut påsar till resande med kollektivtrafiken.