english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Hofors kommun delar ut munskydd och handsprit till genomresande

Helgen vecka åtta, 27-28 februari, kommer representanter från Hofors kommun att finnas på plats i Hagaparken i Hofors för att dela ut munskydd och handsprit till genomresande turister.

Insats i Hagaparken

Många fjällturister reser genom Hofors vecka åtta. Nu genomför Hofors kommun en insats i Hagaparken helgen 27-28 februari för att dela ut munskydd och handsprit till genomresande.
– En vanlig dag passerar cirka 10 000 unika bilar genom Hofors och under helgen vecka åtta har vi sett att trafiken ökar markant. Vi finns två och en halv timme från Stockholm så Hofors blir det naturliga stoppet på väg till eller från fjällen eftersom allt finns här, du kan äta, handla och sträcka på benen. Därför gör vi en satsning på att dela ut munskydd och handsprit till de som stannar till, säger kommunchef Jonatan Alamo Block.
Kommunchefen, tillsammans med delar ur kommunledningen, kommer att finnas på plats mellan 10 och 14 båda dagarna.
– Alla måste göra vad de kan, det är allas ansvar att se till att minska smittspridningen av Covid-19. Vår insats under de här dagarna kan förhoppningsvis bidra till att minska smittspridningen något. Jag anser att alla insatser i viktiga i dagsläget, dels för att skydda våra egna medborgare men även de som reser hit. Det kan också bli en påminnelse att följa de restriktioner som finns, säger Alamo Block.