Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Information till föreningslivet med anledning av coronapandemin

Information som berör föreningslivet vad gäller restriktioner på grund av coronapandemin, bidrag och fritids- och kulturstipendium.

Information till föreningslivet

Fredag den 18 december kom ytterligare åtgärder från Regeringen och Folkhälsomyndigheten för att bromsa smitta och skydda hälsan.

En stor del av det påverkar föreningslivet och dess verksamhet. En av de riktlinjer som lades var att kommuner och regioner rekommenderas att stänga all verksamhet som inte är helt nödvändig att bedriva, till exempel badhus, idrottshallar och museer till och med den 24 januari.

Det innebär att från och med 2020-12-19 till och med 2021-01-24 stängs Hoforshallen sim- och idrottshall, Ishallen, Värnahallarna, Solberga idrottshall och Lillån idrottshall för all verksamhet som inte är helt nödvändig. Det innebär att skolans verksamhet kommer att återupptas när väl jullov är avklarat. Konstgräsplanen på Stålringen i Hofors är stängd för säsongen och kommer att fortsätta vara stängd under vintern. Biblioteken i både Hofors och Torsåker är även stängda.

Ni som har egna lokaler/fastigheter eller hyr av annan än kommunen, eller hyr ut lokaler, se över er verksamhet. Om ni känner tveksamhet på om ni ska ha verksamhet eller inte så är det troliga beslutet att ni inte ska bedriva eller hyra ut för verksamhet just nu.

Om ni måste hålla verksamhet igång under denna period så är det utomhus som gäller och det ska då bedrivas på ett smittsäkert sätt. Mer information finns på Riksidrottsförbundets och Folkhälsonmyndighetens hemsidor.

Vi har ett fortsatt ansträngt läge i Hofors Kommun och vi får alla hjälpas åt att hålla ut ett tag till.

Information om bidrag

För idrotten öppnar ny ansökningsperiod den 15 januari(rfsisu.se). Förbered er redan nu med att ta fram de underlag som krävs för att ansöka om stöd. Det erbjuds även informationsmöten som hjälp inför ansökan.

För kulturen finns inget nytt datum utlagt ännu för att söka stödpengar för våren. Men medel finns avsatta(kulturrådet.se).

Föreningsutskottet hanterar bidrag i Hofors Kommun och utskottet sammanträder följande datum under 2021:

1 februari
22 mars
14 juni
13 september
6 december

Ansökningar måste vara inkomna 3 veckor före sammanträde för att hinna beredas och hanteras i utskottet.