Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Jonatan Alamo Block, kommunchef Hofors kommun

Hjälp oss att hålla Hofors kommun igång!

Kommunchef Jonatan Alamo Block har ordet.

Till alla medborgare i Hofors kommun

Jag, liksom många andra, hade någonstans i somras trott att denna pandemi skulle vara över vid det här laget. Men istället är vi mitt i en andra våg som har träffat oss med full kraft.
Nu vädjar jag till dig som bor i Hofors kommun att hjälpa till.
Problemet är att smittspridningsläget i Hofors är illa, riktigt illa. Gör vi inget kommer det att bli ännu sämre.

Ni har hört det förr, men jag vill ändå säga det igen-vi måste alla hjälpas åt och ta ansvar under den här pågående pandemin. Och det är inga nya saker som jag vill uppmana till. Vi ska inte vara fler än åtta personer på en allmän sammankomst, vi ska inte umgås med personer utanför familjen, vi ska inte vara på krogen efter 22 och vi måste hålla i och hålla ut.
Det är jättejobbigt. Jag vet-men vi måste.

Hofors kommun som arbetsgivare har gjort flera åtgärder. Vi har stängt badhus och ishall för allmänheten, vi har tillfälligt stängt Entré ungdom och biblioteket har ställt om till att mest ha bokutlåning på take away.

Om inte läget förbättras kan vi behöva göra fler och hårdare åtgärder i Hofors kommun. Och behövs det kommer det att ske. Det är inget som någon av oss vill, men vi kan stå i ett läge där vi måste.
Det beror faktiskt lite på hur du, jag och vi sköter oss. Det krävs disciplin. Och disciplin är ett fult ord – men det är nödvändigt.

Det kommer att bli bättre, det vet jag, även om det inte känns så just nu. Det är nämligen aldrig så mörkt som strax före gryningen.
Men först måste vi alla hjälpas åt att bemästra den här pandemin och det är allas vår plikt att göra det vi kan.

Så till dig som inte tror att pandemin drabbar just dig; Du har tyvärr fel.
Det drabbar oss alla, men du och jag kan hjälpa till att stoppa den.

Jonatan Alamo Block
Kommunchef
Hofors kommun