english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommunBibliotekshall

Låna och lånekortsinfo

Lånekort

Lånekortet är gratis.När du börjar i förskoleklass får du ett eget lånekort. Du och dina kompisar i din förskoleklass kommer på Bibliotekssmyg till biblioteket i Hofors eller Torsåker och då delas lånekorten ut.

Har du inte fått något lånekort?

Om du är yngre än 18 år måste någon vuxen följa med dig till biblioteket för att du ska kunna få ett lånekort. Är du 18 år eller äldre, måste du ta med dig giltig legitimation till biblioteket när du ska få ditt lånekort.

Tänk på att inte låna ut ditt lånekort till någon annan. Säg till på biblioteket om du har tappat ditt lånekort. Ett nytt lånekort kostar 20 kr.

Lånetid

Du får låna böcker i fyra veckor (28 dagar). Det är kortare lånetid på cd-skivor, tidningar, spel och film. Du måste vara 15 år för att få låna film. När du lånar på biblioteket får du ett kvitto. På detta kvitto står det när du ska lämna tillbaka det du har lånat.

Låna om

Har du inte hunnit läsa ut dina böcker innan lånetiden har gått ut kan du låna om dem. Kom till biblioteket för att låna om böckerna. Du kan också ringa eller låna om i bibliotekets katalog. För att låna om i bibliotekets katalog behöver du ditt lånekort och din PIN-kod. Om det inte är kö på böckerna, kan du låna om dina böcker två gånger.

Stå i kö på en utlånad bok

Du kan ställa dig i kö på den bok som du vill läsa om den är utlånad. Du kan be om hjälp på biblioteket. Du kan också göra det själv i bibliotekets katalog. För att ställa dig i kö på en bok i bibliotekets katalog behöver du ditt lånekort och din PIN-kod.

PIN-kod

PIN-koden får du på biblioteket. Den behöver du för att låna om dina böcker och för att ställa dig i kö på utlånade böcker i bibliotekets katalog på internet.

HelGe-bibliotekens gemensamma katalog

Sök, beställ eller förläng dina lån i HelGe-bibliotekens gemensamma katalog.

Få meddelanden från biblioteket via SMS!

Om du anmäler ditt mobilnummer till biblioteket kan du få reservationsmeddelanden och övertidsvarning via SMS.

Kontaktinformation

Hofors Bibliotek

0290-77 15 40
biblioteket@hofors.se

Besöksadress
Skolgatan 11, Hofors

Postadress
Hofors Bibliotek 813 81 Hofors

Torsåkers Bibliotek

0290-77 15 88
biblioteket@hofors.se

Besöksadress
Berlins väg, Torsåker

Postadress
Berlins väg, Torsåker

Länkar

HelGe-bibliotekens katalog

Dokument

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn
(Filstorlek)
Ansökan om lånekort för barn under 18 år.pdf
(18.6 kB)
Ansökan om lånekort för vuxna.pdf
(17.6 kB)
Fullmakt för lån genom ombud.pdf
(58.5 kB)