Hofors Kommun logo, länk till startsidaArbetet med ny översiktsplan för Hofors kommun

Förslaget till ny översiktsplan var på samråd fram till den 2 maj 2022.

Status i arbete - vad händer nu

Förslaget till ny översiktplan för Hofors kommun var ute på samråd mellan den andra mars och andra maj 2022. Nu jobbar vi med att hantera alla inkomna synpunkter samt med att sammanställa dem i en samrådsredogörelse. Nästa steg är att ställa ut översiktsplanen igen för synpunkter. Detta kallas för gransning och kommer att vara i två månader i slutet av 2023. Översiktsplanen beräknas vara redo för antagande våren 2024.

Vill du ta del av samrådshandlingarna?

Samrådshandlignarna finns att läsa i två versioner, en webbaserad(Dialog Direkt) där kartor och text ingår i samma plattform samt en pdf som läses tillsammans med de digitala akrtorna i kartportalen. Viktigt att notera att samrådshandlingarna just nu är under omarbetning.

Instruktion till Dialog Direkt

I alla kartor i Dialog Direkt finns möjlighet att välja och släcka olika lager genom att klicka på verktygsfältet i vänstra hörnet på kartan. Om verktygsfältet inte syns i bild prova att zooma ut webbläsaren till det syns. Den digitala översiktsplanen är inte anpassad för mobiler i dagsläget utan läses bäst på en dator eller större skärm.

Hur fungerar kartorna i översiktsplanen?

Kartorna till översiktsplanen redovisas digitalt, men det finns möjlighet att skriva ut kartorna vid behov. Kartorna är grupperade i kategorierna mark- och vattenanvändning, utvecklingsinriktning, riksintressen, LIS och andra värden samt övriga geodata.

Intresserad av översiktsplanering?

Om du vill veta mer om översiktsplanering och själva processen att ta fram en översiktsplan så besök gärna Boverkets hemsida.

Har ni frågor till oss som jobbar med översiktsplanen?
Ni når oss via e-post: vgs@sandviken.se eller brev: Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, 811 80 Sandviken. Det går även bra att ringa till Medborgarservice för VGS: 026-24 00 00.

En schematisk bild över översiktsplaneprocessen som visar att arbetet just nu befinner sig vid steget att hantera inkomna synpunkter från samrådet.