english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommunKrisinformation

I händelse av en större olycka eller något annat akut läge i Hofors kommun

I händelse av en större olycka eller något annat akut läge i Hofors kommun kommer all nödvändig information att presenteras på kommunens startsida.
Som komplement kommer även Hofors kommuns officiella Facebook-sida att användas för information.
Vid eventuellt strömavbrott samt problem med användning av mobila enheter kommer trygghetspunkter att upprättas på Hoforshallen i Hofors samt på Solbergaskolan i Torsåker.

I menyn till vänster hittar du information om hur krisinformationen fungerar och hur du själv kan förbereda dig för oförutsedda händelser.

Nödsituation

Nödnummer 112 är ett gemensamt nödnummer för större delen av Europa. Var du än befinner dig i EU kan du ringa 112 och få hjälp i en nödsituation. 112 ska användas vid akuta nödlägen där det föreligger fara för liv och egendom.

Genom att ringa ett enda samtal når du samhällets alla hjälpresurser, till exempel polis, räddningstjänst, ambulans, fjällräddning, giftinformation, socialjour och jourhavande präst.
När du ringer 112 ska du inte slå ett riktnummer.

Det är avgiftsfritt att ringa 112 både i det fasta telefonnätet och i mobiltelefonnätet.

Nationell portal för krisinformation

Information om hur beredskapen ser ut i Sverige - före, under och efter en kris.

Brandsäkerhet för olika språkgrupper

Nu finns informationsmaterial på olika språk samlat på Gästrike Räddningstjänsts hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Informationsmaterialet finns i på 11 olika språk och är framtagen av Brandskyddsföreningen i Sverige. Den förebyggande informationen innefattar fyra områden:

  • Brandskydd i flerbostadshus
  • Brandvarnare
  • Camping och grillning
  • Att förebygga brand i hemmet