english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Yrkesvux

Yrkesvux i Hofors Kommun

Yrkesvux i Gästrikland är ett samarbete mellan Gästriklands kommuners vuxenutbildningar på gymnasial nivå. Målet är att varje kommuninvånare ska kunna erbjudas möjlighet att studera de kurser och utbildningar var och en önskar, oavsett bostadsort.

Yrkesvux i Hofors har tre utbildningar.

 • Elektriker, 3 terminer
  1500 poäng. Utbildningsstart 17 januari 2022. Sista ansökningsdag är 30 november 2021. Du kan ansöka antingen via blankett (välj ansökningsblankett under Dokument i spalten till höger ) eller via webben (välj Webbansökan, komvux under Länkar i spalten till höger).

  Filmsnutten på Youtube visar lite mer om utbildningen och yrket.
  Länk till YouTubeklipplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Verkstad, 3 terminer
  Pågående utbildning - ingen ny antagning VT22.

 • Barn och fritid, 3 terminer
  (barnskötare eller stöd och service inom funktionshinderområdet).
  Pågående utbildning - ingen ny antagning VT22

Vad är yrkesvux?

Yrkesvux är en satsning på yrkesinriktade kurser på gymnasial nivå inom den kommunala vuxenutbildningen. Syftet med satsningen är att motverka brist på personer med en yrkesutbildning och nå de grupper som saknar gymnasieutbildning med yrkesinriktning eller har en gymnasial yrkesutbildning som behöver kompletteras.

Vem får delta i yrkesvux?

Satsningen på yrkesvux riktar sig till de grupper som saknar gymnasieutbildning eller har behov av att ändra yrkesbana. Även nya svenskar som antingen behöver komplettera sin yrkesinriktning eller skaffa sig en helt ny kan delta i yrkesvux.

Du kan även söka yrkesvux på andra orter.