Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun
Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Hofors kommun

Förhöjd risk för bränder i skog och mark

Med anledning av det varma och torra vädret, finns det just nu en förhöjd risk för bränder i skog och mark i Gävleborgs län. En förhöjd risk innebär stor eller mycket stor antändningsrisk och att brand sprids lätt. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus. Vädret och den torra vegetationen medför att en liten brand riskerar att bli mycket stor och svårkontrollerad inom ett snabbt tidsförlopp.

Stor risk för bränder

Om du är osäker på brandrisken, kontakta räddningstjänsten. De kan ge dig råd om eldning och besked om vilka regler som gäller. Den kommunala räddningstjänsten eller länsstyrelsen kan utfärda eldningsförbud vid hög brandrisk. Detta brukar i så fall meddelas i Sveriges Radio P4 samt på respektive länsstyrelses, kommuns och räddningstjänsts webbplats – var observant på vad som gäller!.

BRANDRISK Ute är en applikation för mobila enheter som hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark och för att minska risken för att starta gräs- och skogsbränder. Den lär också ut mer om säker eldning utomhus. Appen finns för iPhone, iPad och Android. Läs mer om appen och hur du kan ladda ner den hos DinSäkerhet.se.
Elda inte i närheten av torr vegetation, ha alltid vatten i närheten när du eldar och du kan blöta ner marken runt brasan innan du tänder.
Tänkt på att endast grilla i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilda iordningsställda grillplatser som är utformade så att brandspridning inte kan ske.

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296