Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun
Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Hofors kommun

Arbetslösheten under tio procent i Hofors kommun

När januari månads statistik över arbetslösheten i Hofors kommun presenterades var det positiva siffror.
- Jämfört med samma tid i fjol så var det 54 färre som var arbetslösa i år och procentuellt var det totalt 9,9 procent arbetslösa i Hofors kommun. Vi har gjort flera stora satsningar under året och nu ser vi en del av resultatet. Men vi ska inte sticka under stol med att det finns mycket kvar att jobba med, framför allt när det gäller ungdomsarbetslösheten, säger Jessica Löhman, arbetsförmedlingschef Hofors-Sandviken och Ockelbo.

Arbetslösheten under tio procent

Ovako har anställt ett skiftlag till och arbetsplatssatsningar.
Det är två av orsakerna som Jessica Löhman anger som anledning till de positiva siffrorna för januari månads rapport om arbetslösheten i Hofors kommun.
- Vi har gjort satsningar och det har gett resultat. Vi har även ett väldigt bra samarbete med kommunledning och näringslivet och det bidrar också.
Inför kommande år lägger man i ytterligare en växel för att minska arbetslösheten och en del i arbetet är det arbetsmarknadsråd man har startat
- Det är Arbetsförmedlingen och representanter från Hofors kommun som samarbetar för kommuninvånarna.
Resultatet för ungdomsarbetslösheten var dock inte lika positivt i januari.
- Där har vi ett stort arbete att göra och det är vi medvetna om och vi har redan nu påbörjat det. Nu har vi däremot en bra tid framför oss då det närmar sig tiden för sommarjobb och det är därför som vi ordnar en speedating med kommunens arbetslösa ungdomar och bjuder in arbetsgivare att komma och träffa ungdomarna. I augusti/september kommer den stora inskrivningen hos oss då sommarjobben är avslutade.

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296