Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun
Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Hofors kommun

14 år som kommunalråd i Hofors kommun

Spännande, roligt, utmanande och hedrande. Så sammanfattar kommunalråd Marie-Louise Dangardt känslorna inför sitt nya uppdrag som regionråd i Region Gävleborg. Den första januari 2017 tillträder hon som nytt regionråd efter Carina Blank och det är med största sannolikhet Linda-Marie Anttila som tar över som kommunalråd i Hofors kommun.

Marie-Louise Dangardt om sin tid som kommunalråd

 

I december är det 14 år sedan som Marie-Louise Dangardt fick uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Hofors kommun. 14 års erfarenhet som hon tror och hoppas kommer att vara till stor nytta i sitt nya uppdrag.
- Jag tror också att jag har stor nytta av att ha verkat i en mindre kommun som Hofors.

Den första januari börjar Marie-Louise Dangardt sitt nya uppdrag, men hon kommer att finnas kvar och vara verksam i Hofors.
- Många har frågat om jag tänker flytta till Gävle, men nej det tänker jag inte. Hofors är fortfarande hemma för mig. Då det gäller mina uppdrag så kommer jag att sitta kvar i kommunfullmäktige tills vidare. Jag har även fått uppdraget som begravningsombud i Hofors kommun.

Marie-Louise Dangardt kommer att tillhöra nämnden Kultur och Kompetens och kommer, bland annat, att arbeta med frågor inom arbetsmarknad.
- Arbetsmarknadsfrågor ligger mig lite extra varmt om hjärtat så det ser jag fram emot att få arbeta med.

Om du ser tillbaka på dina år som kommunalråd, finns det något som du vill lyfta fram som du är extra stolt över att ha varit med och beslutat om?
- Det är mycket, det har hänt så mycket under de här åren. Men kanske är det två saker som sticker ut som jag väljer att nämna i sådana fall. Först är det att politiken orkade genomföra centrumförnyelsen. Det andra är att vi bildade Entré Hofors, det är något som har varit ifrågasatt, men ser man till de senaste mätningarna av näringslivsklimatet så har det ju visat sig vara ett lyckat koncept.

Har det funnits beslut som varit extra tunga att ta?
- Ja, det har det, om jag ska nämna två saker där också så skulle jag nog säga nedläggningen av Bodåsskolan och stängningen av nattis. Det är något vi var tvingade att göra sett till befolkningsutvecklingen. Det var jobbiga men nödvändiga beslut.

Vad har du för råd att ge till din efterträdare?
- Då skickar jag med tre saker.
1. Var alltid dig själv.
2. Var lyhörd och lyssna på alla parter.
3. Var tillgänglig för alla. Medborgare, medarbetare, media…

Slutligen, något du vill tillägga?
- Ja, jag skulle vilja tacka alla som gett mig detta stora förtroende under alla år!

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296