Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun
Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Hofors kommun

Smaken och kapitalet lanserades på Hofors herrgård

Lördag 3 september var det boksläpp på Hofors herrgård.
Det är boken ”Smaken och kapitalet – om Hedvig Ulfsparre och Per Eriksson och herrgårdarna i Hofors och Kungsgården” som efter sex års arbete är tryckt och färdig till försäljning.

Ny bok med anknytning till Hofors

Under sex år har fem författare arbetat med boken Smaken och kapitalet – om Hedvig Ulfsparre och Per Eriksson och herrgårdarna i Hofors och Kungsgården och på lördag 3 september kommer det att vara boksläpp på Hofors hembygdsgård.
Hofors hembygdsförening äger Per Erikssons privata brevsamling och det är en del av materialet som ligger till grund för boken.
Hedvig Ulfsparre var husfru på Hofors herrgård och hade ett genuint intresse för hemslöjd och är upphovskvinnan bakom såväl Gävleborgs- och en nationell hemslöjdsförening.
- Att Hedvig Ulfsparare har den kopplingen till herrgården och att boken nu släpps där känns så klart fantastiskt roligt, säger Anita Drugge, kassör i Hofors hembygdsförening.

Lördagens boksläpp kommer att hållas för framför allt medlemmar ur Gästriklands Kulturhistoriska förening.
Vill man veta mer om boken kommer Hofors hembygdsförening att hålla en träff 25 september där programmet kommer att handla om Smaken och kapitalet – om Hedvig Ulfsparre och Per Eriksson och herrgårdarna i Hofors och Kungsgården.

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296